loading
خار پاشنه چیست؟
خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه باعث درد در کف پا شده و راه رفتن را دشوار میسازد بیشتر صبح ها هنگام برداشتن اولین قدمها ایجاد درد میکند و با هر قدم سوزشی ایجاد میکند و باعث التهاب میشود و در اثر کشیده شدن عضلات و تاندون‌ها به وجود می‌آید، موجب می‌شود که افراد در قسمت پاشنه پای خود احساس گرما کنند. اما درباره آن چه قدر اطلاعات دارید؟
خار پاشنه چیست؟در سایت کلینیک آتل میتوانید مطالب دیگری هم مطالعه کنید.

خار پاشنه

خار پاشنه یک زائده استخوانی است که به دلیل رسوب کلسیم، در قسمت تحتانی استخوان پاشنه ایجاد می‌شود. این زائده استخوانی، می‌تواند در شکل یا اندازه‌های مختلف تشکیل شود از پایین پاشنه پا بیرون می‌زند، یعنی روی رباطی ایجاد می‌شود که از ابتدا تا انتهای کف پا کشیده‌ شده‌ است و استخوان پاشنه را به انگشت‌ها متصل می‌کند. خار پاشنه، دو نوع است که علت به وجود آمدن هرکدام از آن‌ها باهم متفاوت است
در کف پا یک رباط ضخیم به نام فاشیای پلانتر وجود دارد. این رباط، پاشنه پا را به انگشتان متصل کرده و از قوس پا در هنگام راه رفتن محافظت می‌کند. زمانی‌که این رباط در معرض کشش بسیار قرار گیرد، در قسمت کف پا امکان ایجاد خار پاشنه میکند
اگر به تاندون آشیل، که پشت ساق پا بوده و به پاشنه متصل است، بیش از حد فشار وارد شود، خار در پشت پاشنه پا به وجود می‌آید.
این بیماری کمکم ایجاد میشود و همیشه با درد همراه نیست زمانی فرد متوجه میشود که تیزی آن وارد بافت نرم پاشنه پا میشود و همیشه با چشم مسلح همیشه دیده نمیشود .

علایم خار پاشنه

علایم معمولا شامل موارد زیر است:
*درد (به خصوص هنگام راه رفتن یا دویدن) درد معمولاً در بعد از بیدار شدن از خواب ، بدترین حالت را دارد ، اگرچه در اثر ایستادن طولانی یا ایستادن بعد از نشستن نیز می تواند ایجاد شود. درد معمولاً بعد از ورزش بیشتر است ، نه در هنگام افراد این درد را مانند فرو رفتن سوزن در کف پا تشبیه می‌کنند. این درد از پاشنه تا ساق پا حس می‌شود.
* التهاب
*تورم در جلوی پاشنه پا

*در بعضی موارد، این بیماری هیچ علامتی ندارد و هیچ تغییری در بافت‌های نرم یا استخوان‌های اطراف پاشنه ایجاد نمی‌کند. بیشتر مردم از طریق تست‌های تصویربرداری یا آزمایش‌هایی که برای تشخیص سایر مشکلات پا انجام می‌شوند، می‌فهمند که به این عارضه مبتلا هستند.
این مشکل زمانی رخ می‌دهد که استرس و فشار زیادی روی لیگامان‌ها و رباط‌های کف پا وارد شود.
این بیماری به طور ناگهانی پس از یک تمرین یا رویداد ورزشی ظاهر نمی‌شود، بلکه فشار مکرر ناشی از راه رفتن، دویدن یا پریدن روی سطوح سخت باعث بروز آن می‌شود. به همین دلیل، در بین ورزشکارانی که فعالیت زیاد دارند رایج است. پوشیدن کفش‌های نامناسب یا کهنه هم در ایجاد این زائده استخوانی نقش دارد. سایر دلایل احتمالی عبارت‌اند از:
* آرتریت (بیماری‌های مفصلی)
* چاقی و اضافه وزن در واقع کشش و فشار بیش از حد، موجب می‌شود تا کلسیم در قسمتی که رباط و تاندون به استخوان متصل می‌شود، رسوب کند. بدن، این رسوب کلسیم را برای پاسخگویی به این فشار، تلاش برای انعطاف‌پذیری بیشتر و بازیابی خصوصیت کشش طبیعی ایجاد می‌کند. اضافه وزن موجب می‌شود تا پاها وزن بیشتری را تحمل کنند. هر‌چه به پاها نیروی بیشتری وارد شود، احتمال ایجاد خار پاشنه زیاد می‌شود. برای برخی افراد این سوال پیش می‌آید که: آیا پیاده‌روی برای خار پاشنه مضر است؟ پاسخ این است که پیاده روی زیاد، به خصوص در افرادی که اضافه وزن زیادی دارند، احتمال ایجاد خارپاشنه را زیاد می‌کند.
* افزایش سن که انعطاف‌پذیری کف پا را کاهش می‌دهد
* ایستادن برای مدت طولانی* استفاده از کفش‌های نامناسب یا ناشی از فشار و اصطکاک مداوم با پوست پا، مانند کفش‌های بلند پاشنه، تنگ یا بی‌هوازی
* کاهش تولید روغن طبیعی پوست و خشکی پوست پا؛
* عدم مراقبت صحیح از پوست پا، از جمله تمیز کردن و ترطیب آن؛
* عوامل بیماری‌زا مانند قارچ‌ها و باکتری‌ها.

*کفش‌های بدون قوس و بدون پاشنه یا با پاشنه بسیار بلند خطر بروز این عارضه را افزایش می‌دهند.

چه طور از خار پاشنه پیشگیری کنیم ؟


*پوشیدن کفش مناسب، گرم کردن بدن و انجام
*تمرین‌های کششی پا قبل از شروع ورزش و حفظ تناسب اندام، بهترین راه برای پیشگیری از خار پاشنه است.

عوارض خار پاشنه


مسلما مشکل در راه رفتن است عدم درمان ورم کف پا ممکن است منجر به درد مزمن پاشنه شود که مانع فعالیت های منظم شما شود. تغییر درالگوی راه رفتن به عنوان راهی برای تسکین درد فاسییت کف پا ممکن است منجر به مشکلات پا ، زانو ، مفصل ران یا کمر شود.

درمان خار پاشنه

۱. استراحت و تغییر سبک زندگی

۲. کمپرس سرد


کمپرس سرد با بی‌حس کردن ناحیه آسیب‌دیده و کاهش تورم آن باعث تسکین درد می‌شود. شما می‌توانید سه تا چهار بار در روز و هر بار ۲۰ دقیقه از این روش استفاده کنید.
۳. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) خوراکی
از آسپرین و ایبوپروفن می‌توان به عنوان داروی خار پاشنه نام برد. این داروها درد حاد را برطرف می‌کنند، اما برای تسکین درد مزمن و طولانی‌مدت توصیه نمی‌شوند. از سوی دیگر، برای همه مردم بی‌خطر نیستند. بنابراین، بهتر است قبل از مصرف آن‌ها با پزشک مشورت کنید.
۴. داروهای ضد التهاب تزریقی
گاهی‌اوقات، شدت درد به حدی است که پزشک تزریق داروهای ضد التهاب مانند کورتیکواستروئیدها (کورتون‌ها) را توصیه می‌کند.
۵. فیزیوتراپی و تمرین‌های کششی
فیزیوتراپی و تمرین‌های کششی هم در درمان این عارضه موثر هستند. برای نتیجه گرفتن از این روش‌ها لازم است حرکات را به درستی و در بازه‌های زمانی معین انجام دهید. درباره نحوه انجام این تمرین‌ها با پزشک یا فیزیوتراپیست مشورت کنید
پوشیدن کفش‌های مخصوص:
کفش طبی برای ، از دیگر روش‌های درمان است. کفش طبی از ساییدگی پاشنه جلوگیری کرده و از قوس میانی پا محافظت می‌کند.
جراحی خار پاشنه:
در حال حاضر، جراحی با لیزر، آخرین گزینه پزشکان برای درمان است. هدف از جراحی، از بین بردن کامل خار پاشنه و افزایش تحرک در پا است.

برای دیدن اطلاعات بیشتر میتوانید از پیج اینستاگرام کلینیک ارتوپدی فنی آتل دیدن فرمایید .

ویا در صفحه آپارات از خدمات کلینک آتل دیدن فرمایید.